Lucht - water warmtepomp

Lucht - water warmtepomp
De warmtepomp wordt steeds vaker overworgen voor het verwarmen van de woning in plaats van de cv-ketel. De lucht-water warmtepomp is een goede keuze om mee te nemen in de overweging voor het type warmtepomp. Bij Havelaar kunt u terecht voor de aanschaf en installatie van verschillende A-merk lucht-water warmtepompen. Op deze pagina geven we u meer informatie over de lucht-water warmtepomp:
Waarom een lucht - water warmtepomp?
Als de cv-ketel aan vervanging toe is, is het een goed moment om na te denken over een warmtepomp. De overheid heeft als doel dat alle huizen in Nederland in 2050 van het gas af zijn. Een wamtepomp is een goede (tussen)stap naar gasloos wonen. U draagt bij aan het verlagen van de CO2-uitstoot. En met een warmtepomp kunt u uw gasverbruik flink verlagen of zelfs naar 0 brengen. U heeft dan minder tot geen last meer van stijgende gaskosten. En met de beschikbare subsidie wordt de aanschaf van een warmtepomp aantrekkelijker. Omdat u een deel van de aanschaf- en installatiekosten terugrkijgt, wordt de terugverdientijd korter.

Voorwaarden lucht - water warmtepomp:
- Goede isolatie: Een goed geïsoleerd huis is belangrijk voor de werking van de warmtepomp. Hoe beter de isolatie hoe minder warmteverlies en dus gunstiger voor een warmtepomp.
- Voldoende ruimte: Er moet voldoende ruimte beschikbaar zijn voor het plaatsen van de warmtepomp, zowel voor het binnen- als buitendeel. Hoeveel ruimte hangt af van de installatie.
- Lage tempratuur afgiftesysteem: De warmtepomp werkt in tegenstelling tot uw cv-ketel met een lage tempratuur (maximaal 45 - 55 graden). Uw huidige afgiftesysteem moet geschikt zijn voor het verwarmen met lage tempraturen. Om dit te controleren of de huidige radiatoren geschikt zijn kunt u de cv-ketel instellen op 50 graden.
